top of page

3 podcasts die ik graag luister


Wie had pak ‘m beet 20 jaar geleden gedacht dat energie en energietransitie dagelijks nieuws zouden worden? En dat je er een dagtaak aan zou kunnen hebben om al het nieuws, verschenen rapporten en interessante opinies bij te houden?

Het aanbod is overweldigend. Werkend op het snijvlak van energiesector, haven en overheid volg ik het energienieuws dagelijks via Energeia. Voor de broodnodige reflectie en opinie op al dat nieuws en luister ik graag naar een aantal podcasts die ik jullie van harte aanbeveel. Eerlijk is eerlijk – meestal beluister ik ze in een inhaalactie van meerdere podcasts achter elkaar.


Mijn actuele nog te luisteren playlist is te vinden op Playlist Solo ta hari, hieronder de directe link naar podcasts die ik regelmatig luister.


Studio Energie

Onderzoeker en journalist Remco de Boer in gesprek met de hoofdrolspelers in het Nederlandse energie- en klimaatdebat. Met analisten van dienst bespreekt hij tweewekelijks de ontwikkelingen op de internationale energiemarkten. Remco is goed geïnformeerd over diverse energiedisciplines én scherp. Hij vraagt door waar anderen stoppen en schuwt niet om de vinger op de zere plek te leggen en geïnterviewden te confronteren met de consequenties van overheids- of ondernemingsbeleid. Helaas is er een einde gekomen aan de serie Ouillet & de Boer. Maar alle 9 afleveringen zijn de moeite van het terugluisteren waard. Doen! En natuurlijk instappen op alle nieuwe podcasts van Remco.


KlimaatCast Klimaatakkoord

Ed Nijpels interviewt in de hoedanigheid van voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord hoofdrolspelers in het Nederlandse energie- en klimaatdebat over onderwerpen en thema’s die een pijler vormen bij de uitvoering van het Klimaatakkoord.


Deltalinqs podcast Diepgang

Podcast van Deltalinqs over de haven en industrie van Rotterdam waarin hoofdrolspelers uit de haven en deskundigen van buiten geïnterviewd worden door Roelof Hemmen. In de podcast worden relevante vragen bediscussieerd zoals waar gaan we heen met de haven en wat betekent dat voor iedereen die er zijn brood verdient? Deltalinqs behartigt als ondernemersvereniging de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Ruim 700 bedrijven uit veertien verschillende sectoren zijn aangesloten bij Deltalinqs. De mainport Rotterdam draagt 6,2% bij aan het Bruto Nationaal Product van Nederland en biedt direct en indirect werk aan ruim 385.000 mensen. Hoe de toekomst van de Rotterdamse haven vorm gegeven wordt is daarmee van groter belang dan voor de Rotterdamse haven alleen.


Bianca Boverhoff geeft als strategisch adviseur, executive coach en onafhankelijk voorzitter sturing aan omgevingsgericht leiderschap en strategisch stakeholder engagement in complexe energietransitie-projecten en -samenwerking. www.solotahari.nlComments


bottom of page