top of page

Over mij

Mijn naam is Bianca Boverhoff. Als Antilliaans meisje in West-Friesland in de jaren ’70 kreeg ik van mijn moeder een duidelijke boodschap mee: “Bianca, om wat te bereiken in het leven moet je je best doen, doorzetten en hard werken” (harder dan een ander, omdat je gekleurd bent).

Bianca Boverhoff
Stoel met klarinet

Zo pelde ik vanaf mijn 12e tulpenbollen, werkte ik in de kassen en op het laboratorium. Ik speelde daarnaast klarinet in een orkest waarmee we op concours gingen. In het orkest leerde ik het belang van je afstemmen op je omgeving. Pas als de orkestleden en hun instrumenten op elkaar afgestemd zijn, ontstaat er door het samenspel muziek. Goed luisteren is daarbij essentieel. Het is een vaardigheid  die ik mede door het musiceren, van jongs af aan getraind heb.

Van thuis heb ik ook het leveren van een maatschappelijk relevante bijdrage  meegekregen. Ik ben opgegroeid met ouders die zeer actief waren in het vrijwilligerswerk in ons dorp voor school en de kerk. Ook het hebben van respect voor een ander en het behandelen van de ander zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden, is mij met paplepel ingegoten. Deze dingen zijn kenmerkend voor hoe ik in het leven en mijn werk sta.

 

Vanuit mijn BV Solo ta hari werk ik als strategisch adviseur, executive coach en onafhankelijk voorzitter op het snijvlak energiesector, haven en overheid. Ik geef sturing aan omgevingsgericht leiderschap en strategisch stakeholder engagement in complexe energietransitie-projecten en -samenwerking.

Ik woon in Schiedam, ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters, sport graag, heb een bootje voor de deur, speel klarinet, houd van lekker eten, ga graag naar theater en ballet, houd van mooie wijn en zonvakanties met de famillie naar Curaçao (maar dichterbij huis is ook prima) en wat niet veel mensen weten ….. los elk jaar het NRC Kerst Econogram op. Solo ta hari betekent in het papiamentu “de zon lacht”. Een verwijzing naar mijn Antilliaanse roots, de duurzame toekomst én mijn lach.


 

krukje met boeken en vrouwenbeeldje

Reviews

“Uniek aan Bianca is haar gedrevenheid om een bij de klantvraag aansluitende dienst te verlenen.”

Léon Pijls

Opleidingsmanager Avans+ Hogeschool Breda

bottom of page