top of page

Werkwijze

_BOS0230-1960px.jpg

Door mijn stakeholder engagement expertise ben ik ervaren in trajecten waar gezamenlijke visievorming en belangenbehartiging een belangrijke basis voor samenwerking vormen. Het verbinden van belangen vormt een centraal thema in mijn werk.


Wereldwijd is er een transitie naar een duurzamer toekomst gaande op maatschappelijk, technologisch, ecologisch en economisch vlak. Ik geloof dat verbinding dé sleutel tot succes in deze transitie is. Niet de techniek. Geïnspireerd door mijn motto begeleid ik opdrachtgevers bij het bouwen aan op vertrouwen gebaseerde, duurzame stakeholderrelaties en partnerships. Een cruciaal element voor de succesvolle realisatie van energie(transitie)projecten.

 

Vanuit mijn opdrachten als zelfstandige ondernemer, maar ook vanuit mijn loopbaan,
ben ik gewend om met een diversiteit aan mensen in hun rollen samen te werken aan complexe thema’s en opdrachten. Met humor, betrouwbaarheid, gezonde nieuwsgierigheid, goed kunnen luisteren, aanjagen en verbinden van belangen kom ik tot resultaat.

 

Ik werk vanuit het Mutual Gains Approach (Harvard) gedachtegoed waarin wordt onderhandeld op basis van belangen in plaats van standpunten, en er eerst méér waarde gecreëerd wordt voor de betrokken partijen voordat deze verdeeld wordt. Dit draagt bij aan een constructieve, duurzame relatie – ook als er verschil van inzicht is.

 

Door mijn ruim 20 jarige bestuurlijke, strategische en operationele (leidinggevende) ervaring in en brede kennis van de energiesector ben ik goed op de hoogte van het Nederlandse en Europese energie- en klimaatbeleid en  kan ik gemakkelijk zaken aan elkaar verbinden. 

 

Door mijn ervaring en kennis van de energiesector te combineren met langjarige stakeholder engagement ervaring, bied ik opdrachtgevers een unieke expertise die bijdraagt aan het daadwerkelijk ontwikkelen en realiseren van energie(transitie)projecten.

Reviews

“Bianca gaat met veel passie aan het werk, energiek en doortastend. Ze brengt haar kennis vanuit verschillende werkvelden in waardoor er veel kruisbestuiving plaatsvindt. Ze voelt heel goed aan waar gevoeligheden zitten waardoor we tijdig in staat zijn om hier op bij te sturen.” 

Thijs Kraassenberg

Senior adviseur WesselinkVanZijst, Auteur Canvas Omgevingsmanagement

bottom of page