top of page

Biografie

_BOS9816-1960px.jpg

In de ruim 20 jaar die ik nu binnen de energiesector werk, gaf ik leiding aan teams op lijn-, staf- en projectniveau, en was ik vanuit de verschillende rollen gesprekspartner op bestuurlijk- en directieniveau binnen en buiten de organisatie. De combinatie van bedrijfsonderdelen/ markten (energielevering, infra, warmte en koude, netbeheer) en de rollen die ik vervulde, hebben bijgedragen aan mijn sectorbrede ervaring en kennis op bestuurlijk, strategisch en operationeel niveau. Daardoor kan ik gemakkelijk zaken aan elkaar verbinden. Ook ben ik goed ingevoerd in het Nederlandse en Europese energie- en klimaatbeleid.

 

Na mijn studie Bedrijfskunde, Management van Verandering (Erasmus Universiteit Rotterdam), startte ik mijn loopbaan als wetenschappelijk docent bij de Vakgroep Strategie en Omgeving aan dezelfde faculteit. Naast het doceren van een eerstejaars hoofdvak, werkte ik mee aan onderzoek naar hightech entrepreneurship. Na een overstap naar het commerciële bedrijfsleven startte ik in 1999 bij Eneco, waarna een langjarige loopbaan volgde bij het Energiebedrijf, Infra, Netbeheer en  Warmte.

Vanaf 2002 ben ik werkzaam geweest als Hoofd Communicatie Infra, adviseur Bestuurlijke Zaken voor de Raad van Bestuur Eneco, manager Business Development bij Eneco Warmte en Koude en Manager Markt bij Stedin. In 2017 startte ik Solo ta hari, om op mijn manier te kunnen ondernemen en werken aan energietransitie en het verbinden van daarbij betrokken belanghebbenden.


In de rol van strategisch adviseur, interim-manager, stuurgroeplid, onafhankelijk voorzitter, docent en trainer werk voor opdrachtgevers zoals: Deltalinqs, Gasunie, EBN, WesselinkVanZijst, Vattenfall Heat & Projects, Ministerie I&W, SIRM, Eneco en Avans Hogeschool.
 

Reviews

“Bianca is deskundig op het gebied van stakeholdermanagement en communicatie. Ze is een verbinder tussen alle partners van het project en die bovendien de brug kan slaan met de maatschappelijke partijen.”

Alice Krekt

Directeur Deltalinqs Climate Program

bottom of page